MarttiRannikko

Vihreät, minne te olette menossa?

Muistelen vihreän liikkeen alkuaikoja, Koijärven puolustamista, kettingeillä itsensä kaivinkoneisiin kytkeneitä aktivisteja. Tuolloin tunsin kunnioitusta asialleen omistautuneita kohtaan. Ajattelin, että vihreässä liikkeessä on toivo ja tulevaisuus. Jostain syystä ajatukseni eivät koskaan kiteytyneet niin pitkälle, että olisin esimerkiksi liittynyt sittemmin perustettuun puolueeseen, Vihreät – De Gröna. Pysyttäydyin perinteisemmässä puoluekannassa.
Olen kautta vuosien kuitenkin mieltänyt Vihreät puolueena, joka suojelee luontoarvojen lisäksi myös kulttuuria ja ympäristöä. Nyt näille ajatuksille on tullut loppu, ehdoton loppu. Luonnonsuojelun osalta se loppui jo siinä vaiheessa, kun ns. kettutytöt alkoivat tehdä tuhojaan kettu- ja minkkitarhoilla, vapauttaen avuttomia tuotantoeläimiä luontoon, jossa ne aikansa tuhojaan tehtyään olivat tuomittuja hitaaseen nälkäkuolemaan. 
Helsingissä, Malmin lentokentän tiimoilla on käyty arvoton taistelu lentoaseman ympäristön luonnon ja itse kentän ja siihen liittyvien rakennusten tuhoamiseksi. Päävastuullisena tähän järjettömyyteen ovat Vihreät-De Gröna. Puolue, joka esittäytyy luonnonsuojelun kannattajana ja kulttuurin sekä arvokkaan rakennetun ympäristön suojelijana, tätä en olisi teistä ikinä uskonut! 
Malmin lentokentän kohtalo on noussut kansalliseksi arvokysymykseksi, kentän puolustajia on nyt kautta Suomen. Kulttuuri- ja luontoarvoja puolustava Europa Nostra-järjestö pitää nyt kokoustaan Turussa. Kokouksen päätöspäivänä 15.5. eli ensi maanantaina osanottajia lentää DC-kolmosella Turusta Malmin lentokentälle. Tässä yhteydessä järjestetään avoin lehdistötilaisuus, jossa myös kaikkien Helsingissä vaikuttavien puolueiden olisi syytä esitellä kantojaan Malmin lentokentän asiassa. Kiinnostuksella odotan, mitkä puolueet, päättäjät ja tiedotusvälineet osallistuvat tiedotustilaisuuteen. Osallistumattomuus viestisi jotain ikävää, välinpitämättömyyttä luonnosta, kulttuuriarvoista ja rakennetusta ympäristöstä.
Onnekseni asun maaseutupaikkakunnalla, jonka kunnallispolitiikassa Vihreillä ei ole minkäänlaista asemaa tai vaikutusvaltaa. Ja jos minusta riippuu, ei tule koskaan olemankaan.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

Toimituksen poiminnat